1e Elftal

Laatste wedstrijd:
28-05-2017:

SVC 2000

 

vv Born

SVC 2000

vv Born

1-2

Wie is er online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Geschiedenis

Ontstaan van de vereniging

Herstructurering

De vereniging is onder de naam Swift/Victoria Combinatie 2000 opgericht op  1 juli 2000, en ontstaan uit een fusie tussen de verenigingen “Katholieke Sportvereniging Swift” en “Sport Vereniging Victoria Roermond”.  In het kader van de herstructurering van sportaccommodaties hebben beide verenigingen elkaar gevonden en na een gedegen voorbereidingsproces besloten samen verder te gaan als een nieuwe vereniging.

Oprichting

De voetbalvereniging Swift is oorspronkelijk opgericht op 29 maart 1936. Swift was voor de fusie gehuisvest op het voormalige Sportpark “Stadsweide” in het centrum van Roermond Victoria Roermond is onder de naam “Sport Vereniging Victoria Maasniel” te Maasniel opgericht op 15 juli 1945. Vanaf 1 augustus 1971 zijn de leden van de Football Club Donderberg middels fusie toegetreden tot de vereniging. Op deze datum is de naam gewijzigd in S.V. Victoria Roermond. Bij de fusie  in 2000 was S.V.Victoria al ruim 25 jaar gehuisvest op het sportpark “De Wijher” aan de Jagerstraat te Roermond.

Algemene kenmerken

Thuishaven

De vereniging SVC 2000 heeft haar thuishaven op het sportpark "De Wijher" aan de Jagerstraat te Roermond, en beschikt daar over 5 wedstrijdvelden, 2 trainingsvelden en een twaalftal kleedlokalen. In het kader van de fusie heeft de totale accommodatie een face-lift gekregen, en is het hoofdveld voorzien van zowel een tribune als wedstrijd-verlichting. Daarnaast is ook de kantine uitgebreid met een jeugdhonk en bestuurskamer.

Grootste

SVC 2000 is de grootste voetbalvereniging van Roermond en een van de grootste in Limburg met in totaal ruim 700 leden. De leden komen uit vrijwel alle Roermondse wijken, terwijl ook van buiten Roermond mensen zich tot de vereniging aangetrokken voelen.  SVC 2000 staat open voor alle culturen en herbergt leden van allerlei nationaliteiten buiten de Nederlandse, waaronder Engelse, Duitse, Turkse, Marokkaanse, Spaanse en Joegoslavische. Uiteraard dient een ieder lid zich aan de waarden en normen die binnen onze vereniging gebruikelijk zijn aan te passen.

Niveau

Op het sportieve vlak zijn momenteel actief; senioren-, jeugd-, meisjes-, dames- en veteranenteams. Het 1e elftal speelt momenteel in de 2e  klasse van de KNVB, en streeft erna dit niveau zoveel mogelijk met eigen leden te behouden en zo mogelijk te verbeteren. De jeugdafdeling met ruim 400 spelers is namelijk de grootste van Midden-Limburg, hetgeen veel perspectief voor de toekomst biedt.  De club kleuren van de vereniging zijn blauw, wit en geel,  blauwe sokken, blauw broekje en blauw/geel/wit shirt.

Please update your Flash Player to view content.